26 Mayıs 2012 Cumartesi

Hamile Yogası

     3.ayımın bitmesini fırsat bilerek, önceden pilatesine gittiğim yerin hamile yogasına başladım bugün. Yoga ile ilk deneyimin oldu. Kardeşim sürekli gider ve çok rahatlattığını söylerdi. Gerçekten de pilatesten daha farklı, daha yavaş ve daha şifa verici... Duygusallığımın tavan yaptığı bu dönemde yoga hocasının söylediği her söz gözlerimi yaşarttı.

   Loş bir ortamda ve sakinleştirici bir muziğin hakim olduğu bir ortamdı. Selamlaşma ile başlayan ve nefes hareketleri ile devam eden yoga da  en güzel kısım bebeğimize gönderdiğimiz şifalar ve hocanın söyledi sözlerdi. Kendimize sıkıca sarılarak bebeğimize onu çok sevdiğimizi, sevgi ve güven dolu bir dünyaya geleceğini, korkmamasını fısıldadık. Yaptığımız her harekette sadece kızım vardı:) egzersizler nefes ağırlıklıydı ve kesinlikle zorlayıcı değildi.

Sizlerle bu güzel deneyimi paylaşmamın bir diğer nedeni, yoganın doğuma özellikle normal doğuma hazırlıyor olması. Çünkü yapılan yoga egzersizleri kasların gevşemesini ve gücünü belirgin bir şekilde arttirmaktaymiş.




 Bu arada yoga hocamız, hamilelik sürecinde suyun önemini egzersiz boyunca tekrarladı. Doktorum dışında bir de hocadan duymak işi ciddiye almam gerektiğini bir kes daha gösterdi. Çok şükür ki bulantılarım yok denecek kadar azaldı. Bu aralar tek sıkıntım yeterli soğuklukta su bulamamak. Özellikle şirketteki sular sürekli ılık. Su sebillerin ya arkadan düğmesi kapatılıyor ya da bazen çabuk bitiyor. Ilık suda midemi bulandırıyor. Bu sıkıntımı da çözersem bol bol su içebileceğim...



 Bu hafta içi uygun bir yer bulabilirsem hamile pilatesi denemek istiyorum. İkisinden  birini seçip sizlerle de ara ara paylasacagim:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder