5 Ekim 2012 Cuma

33. Hafta:)


 Bu haftasonu kızımızı görmeye gittik. 2.200 gr. olmuş. Ne kadar hızlı büyüyor. Geçen haftalarda  32. hafta çalışır raporumu aldığımda 1.700 gr. olan kızımın bu kadar hızlı büyüyeceğini tahmin etmezdim:) ve şuan ki karnımın daha da büyüyecek olması beni çok şaşırtıyor.



Çok hareketli ve hızlı  biri olduğumdan şimdiye kadar hiç hamile gibi davranmadım. Şirketteki arkadaşlarımın uyarıları ile ara ara yavaşladığım oluyor. Genelde dediğim tek şey kendimi hamile gibi hissetmiyorum. Çok şükür ki gerçekten öyle. 7.5 kilo aldığım içinde henüz çok rahatsız edici derece de bel ağrılarım başlamadı. Ayaklarım da bu hafta şişmeye başladı. Üstelik akşama doğru şişiyorlar. Hal böyle olunca hareketlerimde kısıtlamaya gitmekte zorlanıyorum. O yüzden de hızımı kesmediğimden de arkadaşlarım bana  "Speedy Gonzalez" demeye başladılar. Benzetme o kadar hoşuma gitti ki sizinle paylaşmadan edemedim:)
Kızımın büyümesinden olsa gerek içimdeki hareketleri bazen canımı acıtıyor. Genelde karnımın sağ tarafında duruyor.ve akşamları koltuğa uzandığında küçük hanımda kendini iyice karnımın yaslıyor. Öyle ki sanki karnım yırtılacak ve içinden fırlayacak gibi oluyor. Öyle zamanlarda canımı çok acıtıyor.Aklıma bunu yapması, hareket etmesi gerektiği geldikçe gülümsüyorum. Kasları erimemeli:) 


Bu arada göbeğimdeki kahverengi çizgi git gide yukarı uzanmaya başladı. Sanırım daha önce bahsettiğim rivayet doğru. Doğum yaklaşıyor. Karmaşık duygular içindeyim, Heyecan var, korku var, ne yapacağım şaşkınlığı daha bir baskın. Mucizem ile birlikte yeni bir hayat...

Geri sayım başladı :) 




2 yorum:

  1. Maasallah sana 7,5 kilo süper ben 2 katını aldım.
    Ben de çok hareketliydim ama 1 haftadır epey ağırlaştım evin icinde bile zor yürüyorum, aslında cok sıkıntım yok ama bel ağrılarım müthiş fazla o yüzden. Senin yaptığın Pilatesin faydaları olabilir. Ben hamilelik oncesi Pilates yoga yüzme cardio hepsini yaparken bir bıraktım tam bıraktım halbuki bu zamanda da yapmak lazımdı şimdi de nasıl içimden gelmiyor anlatamam

    YanıtlaSil
  2. Öncesinde spor geçmişin varsa çabuk verirsin. Bende öncesinde pilates yapıyordum. Üst birde hamile pilatesi yapınca ve de şeker çıkınca bu dönemi rahat atlattım. Daha 5 haftam var göreceğiz son halimi:)

    YanıtlaSil